A "Cégalapítás előtt" menüpontunkat követő menük alatt, több olyan témára hívjuk fel a figyelmet, amelyekben célszerű - és a 2012 és 2013 években történt változások okán - ajánlott is, a leendő cégvezetésnek, de nyílván a tulajdonosoknak is tájékozódni.
Fontos megismerni a választható cégformákat, a cégeljárások módozatait.


Bár az oldalainkon nem térünk ki rá, de feltétlenül szükséges a választható adónemekről, de legalább azok fő jellemzőiről tájékozódási szinten informálódni, néhány esetében ugyanis azokról már az alapításkor dönteni kell. 


A társas vállalkozások könyvvezetését a számviteli törvény szabályozza, ezért - még ha szakember is fogja végezni a cég könyveinek vezetését - az ügyvezetésnek legalább minimális ismerettel kell rendelkeznie a kötelezettségekről.


Fontos terület a bér és járulékok rendszerének, a minimál bér, ill. garantált minimálbér összegszerűségeinek alapszíntű ismerete.


A szigorúbb követelmények miatt a törzstőke reális összege, a tagi kölcsön NAV ellenőrzésben kiemelt szerepe, a készpénzfizetés maximális összege, az osztalék fizetés módja, a kapcsolt vállalkozások témaköre, mind-mind olyan terület, amely lényegesen befolyásolhatja a leendő cég működését.


Továbbá érdemes tájékozódni azokban a témákban is mely speciálisan a folytatni kívánt tevékenységhez kötődnek, mint pl. a NEBIH díj, a környezetvédelmi termékdíj, a szerzői jogdíj, stb.

Javasoljuk ezért a cégalapítás előtt igényelje általános üzletviteli felvilágosításunkat személyesen irodánkban.

Előzetes időpont egyeztetés után készséggel álunk rendelkezésére 1.000 Ft/30 perc díj ellenében.

Tapasztalataik szerint fél óra elegendő szokott lenni a szükséges alapismeretek megszerzéséhez, melyért a kifizetett 1.000 Ft díj meglehetősen kedvező befetetés egy elhamarkodott, vagy rosszul indított cégalapítás megelőzésére.

   

   

   

   

  Cégalapítás Magyarországon Információs portál
  A SIKERES VÁLLALKOZÁSOK ÁLLANDÓ PARTNERE

 • Email: info@konyvelesnet.hu

 • Telefonos időpont egyeztetés, érdeklődés: 30 466 5573